dilluns, 3 de setembre del 2007

hola!!!

benvinguts al meu nou blog!!! aquest cop us escric des de Varsovia (warszawa), on estic estudiant un màster al College of Europe. com que un any dona per molt i no crec que tingui massa temps no em dedicaré a explicar el meu dia a dia aqui a varsovia. serà més bé una manera d'escriure reflexions, explicar els viatges, etc etc. però bé, suposo que els primers dies toca explicar com és tot i tal i qual... som-hi doncs!

abans d'aterrar a waw he estat tres dies a roma. fantàstics! quina calor que fotia i sempre està bé de recordar vells temps erasmus... jeje jordi, gràcies per acollir-me!

(m'acabo de donar compte que he oblidat el fil per descarregar les fotos de la camera digital a l'ordinador a casa. això significa que fins que no en trobi un (espero trobar-ne un) no podré ensenyar-vos les fotos!!)

quan la gent arribava al campus la primera cosa que haviem de fer era agafar un paperet d'una panera. d'aquesta manera es sortejaven les habitacions. hi ha 2 residencies: una on hi ha la recepció, la més vella, i l'altra on hi ha el bar i l'auditori principal, la més nova, que de fet és on visc jo. a mi m'ha tocat una al segon pis i és ENORME! de fet al pis de dalt de tot és on hi ha les habitacions més grans. té un lavabo de pm, un llit de pm també, tele, dvd, nevera, un trasto d'aquells per bullir l'aigua, etc etc etc. la porta s'obre amb tarjeta, com en les millors cases. i és guai perquè està just sota de la teulada: aixi doncs una de les parets està en diagonal i té finestres d'aquelles velux (sabeu quines vull dir?). quan nevi sera guai!!

també tenim telefon a l'habitació. el meu numero és el 0048 22 54 59 653. si em voleu trucar ja sabeu!! de moment encara no tinc mobil. ens podem trucar entre les habitacions. encara no he estrenat aquest servei pero quan ens animem suposo que tambe sera divertit... jeje

en total devem ser unes 100 persones i portem 4 dies aqui i ja ens coneixem tots. és lo tipic de l'erasmus pero aqui més perquè vivim tots junts i estem tot el dia junts. la primera nit ja vam sortir un bon grup a prendre una birra i després vam acabar en una disco. l'endemà gran passeig per varsovia (crec que vam recorrer més o menys tot el centre) i ja vam menjar l'especialitat del pais, els pierogis, que jo ja coneixia.

l'ambient és guai. et passejes pel campus només amb la tarjeta del l'habitacio perquè de fet no necessites res més: el jalo esta inclos amb la residencia i no has de pagar res més. tinc la senació de ser com en un hotel rollo punta cana on et passejes amb la teva pulsereta i t'oblides de tot.

avui ha començat la primera classe, pero es un curs introductori d'institicions europees i almenys a mi em serveix per refrescar la memoria. crec q el gran gruix de classes no començaran fins a finals de septembre. dijous comencem el curs de survival polish (pinta bé) i la setmana seguent l'angles o frances, depenent de les necessitats de cadascu.

aqui les activitats extraescolars funciones a traves del que es diu comitees. n'hi en ha un munt. hi ha el del bar (jo en soc un dels tresorers), el de les bicis, el de jogging, el de musica classica, el del coro, etc etc etc. n'hi ha per tots els gustos. els comitès es la manera que tenim els estudiants d'organitzar-nos i preparar activitats. avui ens han presentat tota aquesta part i crec que ens ho passarem bé.

i res, que aquests dies de festa en festa i tiro porque me toca. la d'ahir a la ni va ser molt divertida.

les resis son guais i hi ha bastants equipaments: un bar (que com us deia l'autogestionen els estudiants), un gimnas (petit pero bastant complet), sala de rentadores i secadores i planxes, sala de billar, saunes, sales d'ordinadors, i alguna cosa que segur que me'n oblido.

bé, per ser el primer dia que escric crec que ja n'hi ha prou. ja intentaré pillar fotos d'altra gent i us les publico.

per cert... que tal la Festa Major?

3 comentaris:

warp3r ha dit...

Bones Pere!

Un consell d'informàtic, no busquis cable de la càmera, busca un lector de targetes d'aquests 12 en 1, que val 10€, i pel cable et clavaran ves a saber quant.

TENDER EPITHELIUM ha dit...

Ei!!

Com no podia ser menys aquí em tens! Aviam si ara també aconsegueixo ser la lectora predilecta.

Només t'enviaré una sola paraula: ZAWIŚĆ (que, segons el pare Google, vol dir ENVEJA en polska). Sana, però molta molta ZAWIŚĆ!!!!

PD. M'encanta això del blog ad-hoc. Ara bé, com segueixis a aquest pas, si a cada destí n'has de fer un, aconseguiràs el guinness en breu!

Unknown ha dit...

warp3r: gràcies pel consell! suposo que aquest tipus de teconologia existeix a polònia...

tender epithelium: silvia???? no et coneixia! benvinguda al meu nou blog!!! :-D