dissabte, 1 de novembre de 2008

Excursio al castell de Ksiaz + Tots SantsAvui és Tots sants a Polonia! es un dia senyalat en el calendari cristià, i més a Polonia. Avui és festa de les grosses. Les families senceres van als cementirir a posar unes espelmes molt particulars a les tombes i el regne dels morts pren uns colors molt vius: vermells, grocs, etc. Per cert... no enyoro els panallets! :)Ja podeu consultar les fotos del castell de Ksiaz (la paraula té uns signes extranys que alb el teclat francès no puc reproduir) aqui. Els personatges de les fotos son la Consu, el Chris i la Katya.

El castell de Ksiaz és faciment accesible des de Wroclaw. S'agafa el bus que porta a Swidnica (1h i escaix, 6 zl) i des d'allà el microbus (num. 31, 3,80 zl) que et deixa a la carretera. Des d'allà hi ha una caminada de 15 minuts (1 km). El cami que hi porta travessa primer uns prats i despres s'endinsa en un bosc maravellos. Si ens desviem a la dreta abans d'arribar al acstell hi ha un magnific mirador des del que podem divisar el castell amb tota la seva immensitat.

Opinio personal: el castell és molt maco des de fora pero l'interior deixa molt que desitjar. Donat les continues reformes sofertes al llarg del segles, s'hi pot trobar de tot a dins: des de sales medievals a habitacions estil anys 30 sense cap mena d'interès. Les vistes de la contrada, pero, son magnifiques. Els jardins valen la pena. No obstant, donat que ja fa fred, les fonts no funcionaven i tot era una mica trist.

Si es vol tornar a Wroclaw s'ha de caminar fins a la carretera. Un cop arrivats allà, segui la carretera cap a la dreta fins el proper poble. Des d'allàa s'agafa el microbus 31 de torndada a Swidinica.