divendres, 29 de febrer de 2008

no és or tot el que brilla


vet aquí una entrevista a Albin Kurtzi, lider del moviment Vetevendosje a Kosovo i fins fa poc sota arrest domiciliari per ser un perill públic i per tenir una "cultura de resistència". Bé, i suposo que per predicar contra l'establishment UN - partits tradicionals a Kosovo. Una bona manera de veure que el nou Kosovo ha de fer front a un moviment molt sorollós que vol tirar pel dret...

Bàsicament el tio despotrica sobre la presència de la comunitat internacional a Kosovo ("Odian a nuestro movimiento porque no queremos la independencia como un regalo que merezcamos sino como un derecho"), crítica el drets donats a la minoria sèrbia ("una nueva República Srpska como en Bosnia dentro de Kosovo"), lamenta la falta de referèndum ("Creo que deberíamos ser muy críticos con lo que se está preparando. Para mi, el punto de mira está en por qué no se ha organizado un referéndum") [a mi també em va sorprendre que no hi hagués referendum. és lo típic en aquests casos, no?].

el que em sembla sorprenent és que el tio menciona una possible annexió amb Albania ("Toda esta gran fiesta sólo ha sido para colarnos esta nueva bandera, que nos separa de Albania" i "Cuanto mas se hable de la partición de Kosovo o de divisiones internas más gente mirará hacia Albania").

Una cosa està clara: "Si tienes un albanés y un serbio trabajando juntos en una fabrica por 300 euros se solidarizaran y cooperaran. Pero con la miseria actual y el bajo nivel de desarrollo la integración no puede funcionar"

ps: la foto és de collita pròpia. uau, acabo de veure que hi ha algunes fotos de les que vaig fer a kosovo que estan molt bé. hauré de muntar una nova série!

coming soon

study trip a ukraina!!

2 comentaris:

TENDER EPITHELIUM ha dit...

Ja explicaràs que tal l'studytrip a Ukraine, eh?¿

Les fotos de Mazury són fantàstiques...la veritat és que estar física i acadèmicament tant a la vora de Kosova deu ser impressionant..

A mi pensar en els Balcans m'evoca sempre aquesta cançó del Bono i el Pavarotti:

http://www.youtube.com/watch?v=u4VM41immWI

petrus ha dit...

ei, molt guapa la cançó! si si, a veure si avui penjo les fotos del viatge! una passada!