diumenge, 21 d’octubre del 2007

eleccions a polonia



un rapid post per explicar-vos que avui hi ha hagut eleccions a polonia. bé, de fet encara no se saben els resultats finals pero sembla ser que l'oposició liberal ha guanyat (PO) ha guanyat al PiS (conservadors caòlics), que es el partir dels germans Kaczinsky (com la cançó... :-D).
la veritat és que el nostre aïllament al campus, el poc temps que tenim per llegir coses que no siguin dels cursos i, sobretot, el quasi complet desconoeixement del polonès (el meu nivell millora, pero encara es força nul) fa que no haguem seguit massa la campanya electoral. divendres els amics polonesos del campus ens van fer una magnifica presentació de la historia política més moderna i dels partits que participen a les eleccions.

el logo que us he posat és el del sindicat lliure SOLIDARNOSC. Es un sindicat que va apareixer a principis dels 80 arran de la vaga de les drassanes a Gdansk i que va ser legalitzat al cap d'uns anys pels comunistes. van negociar la transició democràtica amb els comunistes a finals dels 80 (el que es coneix com els acords de la taula rodona). van guanyar les eleccions parlamentaries de 1989 pero la teràpia de xoc que van aplicar per fer anar l'economia no va agradar als polonesos, que van preferir votar als ex-comunistes (reconvertits rapidament en "social-demòcrates") a les seguents eleccions. algú deia en un documental que vam veure que el que més greu li sabia era que "el poble no tenia memòria". us deixo amb el cartell electoral de 1989, que també m'agrada molt. fins la propera!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

doncs si, sembla ser q els bessons han perdut. Ara ja podràs lluir tranquilament el pitet dels teletubbies q et vam regalar pel teu aniversari. Apa, fins aviat! cuida't i records!

Raimon (El Nen) ha dit...

KILLER KACZYNSKY!!!

Anònim ha dit...

Hombre Pere!

Leyendo el blog de este amigo mío (aloestedelriogrande) he seguido tus rastros electrónicos y aquí te encuentro!
Pues nada, me alegro y ha seguir disfrutando de Natolin y debatiendo de Europa!

Anònim ha dit...

Doncs jo si que parlo polonès ;-D

Mieszkalem we Wroclawiu,ale juz dziesiec lat temu. Studiowalem informatyke na Politechnice Wroclawskiej, a tam skonczylem studia.

Ja m'ho traduiràs això!! ;-))

Espero notícies teves.
A veure si m'expliques què hi foteu a Polònia :-P (no és un lloc on se t'hi perdi res habitualment).

quimsb@gmail.com

A reveure
Joaquim